• Travel

    Perth,Australia Trip – Day 01 – Travel Day

    Disebabkan flight Ahad 9/12/2018 pukul 9:30 pagi, so kena tido dekat kuala lumpur.. Makanya Sabtu kitorang dah gerak.. Awal-awal pagi lagi dah gerak. Saing-saing sekali dengan geng icerd..huhu Nasib la jalan tak jem mana pun.. Banyak kereta tu standard la. Cuti sekolah.     Masa naik kereta anak sulung aku ingatkan.. “Abi lupa baca doa kereta ke?” “ok2 Aammar baca”   Alhamdulillah die baca dengan lancar. Thanks Teacer tadika die Aulad Haraki, Kamunting. Jalan semua ok..Sampai KL kitorang pun p tukar duit dulu. Hari tu tukar duit dekat Penang. Queensbay.. Rate dalam RM3.045 untuk AUD 1.00 Bila tengok dekat Taiping mahal jugak la.. Rate dalam RM3.06. Survey dekat Shah Alam…

  • Travel

    Travel ke Perth, Australia – Redeem Tiket dengan Enrich Malaysia Airlines

    Travel ke Perth, Australia ni dah rancang 1 tahun yang lepas.. 2017 lagi.. Last aku travel masa wife aku baru abis pantang anak yang sulung.. Tu pun unplan. Lepas 2 bulan pantang, masuk bulan ke-3 tiba-tiba aku tengok flight p bandung murah. Apa lagi terus beli la…   Tapi untuk ke Perth ni tak boleh buat macam tu.. Mahei chor..   Untuk beli tiket aku redeem point credit kad. Jimat banyak wei.. Naik Malaysia Airlines lak tu. Macam aku memang heavy guna kad kredit sebab untuk bisnes. So memang banyak la point. Kalau nak point kad kredit guna kad MASTERCARD. Yang ni bila kita swap akan dapat point. Kalau guna…

error: Content is protected !!