Travel

Perth, Australia – Day 05 – Lepas Pinnacle singgah Lancelin

Lepas abis pusing Pinnacle Desert, otw balik tu singgah Lancelin Sand lak. Nak tahu Pinnacle ada apa? KLIK LINK ni akan ke post sebelum ni.

Otw balik tu korang akan nampak kincir angin. Memang besar giler la..

 

Cadangnya nak p betul-betul dekat kincir angin tu..

Tapi tak de jalan masuk.. So ni je gambar paling dekat dengan kincir angin tu.. Boleh la.. Alang-alang tak de kereta jalan ni, amk gambar la atas jalan..haha

 

Dah-dah bila nak sampai kat Lancelin macam ni..

 

Lancelin Sand

Kat sini tempat korang main board atas pasir. Rupa macam salji tapi pasir. Pasir die halus giler..

Kalau dari Perth akan jumpa simpang ke Lancelin Sand dulu. Atas lagi baru jumpa Pinnacle Desert. So ikut atas plan korang nak nak p Pinnacle dulu atau Lancelin dulu.

 

Dari Pinnacle ke Lancelin dalam 53 minit.

Bila nak sampai korang singgah dekat 1 booth kecik je tuk sewa board untuk luncur. Kalau nak p sana jangan lambat lak. Takut board tu abis orang sewa.  (sorry gambar kedai tu tak ambil lak)

Kalau tak de board korang luncur dengan punggung je la…haha

 

Gambar tak cantik la… Guna camera phone depan..

TIPS: Kalau p sini tutup mulut dan hidung anak korang. Angin memang kuat.. Anak aku esoknya die demam..

 

 

Lepas abis kat sini kami pun nak balik dah.

On the way tu nak cari masjid tapi tak jumpa.. Last-last jumpa tempat “Two Rocks” otw nak balik tu

 

TWO ROCKS

Ikut sejarah Two Rocks ni 2 batu yang terletak dekat pantai.. Untuk jadi 2 batu ni ratusan tahun..

Credit: weekendnotes.com

Untuk ke batu ni ada taman dan parking. So solat jamak kat taman tu je.. Tak de orang pun kat situ.

 

Kat taman ni ada toilet.

Ambil wudhuk pastu solat je kat sini.. Setel..

So sampai sini tour hari ke-05. Pastu terus balik rumah.. Nak tahu esok p mana lak? Tunggu…

 

 

Facebook Comments
error: Content is protected !!