• Travel

    Azab Betul Apply Visa Australia Terutamanya LELAKI!

    Kali ni part apply visa lak.. Ceritanya bermula macam ni.. Nak apply visa senang je.. Korang boleh mintak agen travel yang isikan.. Sebab dorang ni dah selalu isikan visa online. Antara travel agen yang aku suggest adalah WIYA TRAVEL & TOURS. Ni link website dorang   Masa tu person incharge nama Aina..(Tak pasti cik atau puan.. Lupa nak tanya..huhu) Aku scan dan email pasport je.. Lepas tu bayar RM20 setiap orang.. Pastu dorang akan proses.. Kemudian nak jadi cerita visa aku tak lepas.. Laki yang umur 25-35 tahun susah sikit nak lepas. Wife dan anak-anak aku semua lepas visa.   So bila visa aku reject travel agen tak boleh tolong.…

  • Travel

    Travel ke Perth, Australia – Redeem Tiket dengan Enrich Malaysia Airlines

    Travel ke Perth, Australia ni dah rancang 1 tahun yang lepas.. 2017 lagi.. Last aku travel masa wife aku baru abis pantang anak yang sulung.. Tu pun unplan. Lepas 2 bulan pantang, masuk bulan ke-3 tiba-tiba aku tengok flight p bandung murah. Apa lagi terus beli la…   Tapi untuk ke Perth ni tak boleh buat macam tu.. Mahei chor..   Untuk beli tiket aku redeem point credit kad. Jimat banyak wei.. Naik Malaysia Airlines lak tu. Macam aku memang heavy guna kad kredit sebab untuk bisnes. So memang banyak la point. Kalau nak point kad kredit guna kad MASTERCARD. Yang ni bila kita swap akan dapat point. Kalau guna…

error: Content is protected !!